1709 school 74
© Ivan Put

Risk Assessment Group raadt aan om onderwijs te evalueren in besmette gebieden

EDB
© BRUZZ
04/09/2020

De kans bestaat dat het onderwijs in Brussel volgende week al zal moeten overschakelen naar code oranje. Dat zou betekenen dat leerlingen vanaf het derde middelbaar nog slechts halftijds les krijgen. De Risk Assessment Group raadt aan om de situatie te evalueren.

Het schooljaar begon in code geel, maar omdat er in 26 gemeenten te veel besmettingen zijn om volgens de Risk Assessment Group (RAG) nog veilig te zijn, raadt de expertengroep aan dat de betrokken gemeenten de situatie evalueren. Dat weet het Nieuwsblad.

Naast de negentien Brusselse gemeenten gaat het om de stad Antwerpen, waar elke week nog altijd meer dan 100 besmettingen per 100.000 inwoners worden vastgesteld. Ook Borsbeek, Machelen, Vilvoorde, Grimbergen, Wemmel en Kraainem krijgen het advies om de crisiscel samen te roepen.

In de betrokken gemeenten moet het bestuur zich onder andere samen met de onderwijssector over de data buigen en beslissen of de code oranje al dan niet van kracht moet worden. Uiteindelijk is het de minister van Onderwijs die de knoop zal moeten doorhakken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Onderwijs, code oranje, middelbaar onderwijs, aantal besmettingen coronavirus, RAG

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie