Angèle bindt de strijd aan tegen seksueel geweld

© Angèle

In Angèle haar laatste videoclip ‘Balance ton qoui’ trekt de zangeres ten strijde tegen seksisme. In een scène geeft ze les over grensoverschrijdend gedrag in haar ‘anti-seksisme academie’. De kledij – met leuzen zoals ‘Feminist in progress’ – zal nu worden verkocht in een collectie waarvan de opbrengst integraal gaat naar het zorgcentrum na seksueel geweld ‘Centrum 320’ en een gelijkaardige organisatie in Frankrijk.

Op haar Instagram-account kondigde Angèle aan dat de uniformen, gemaakt in samenwerking met het merk Meuf Paris en de Belgische fotograaf Charlotte Abramow binnenkort in haar online winkel te koop zullen zijn. Dat bericht La Capitale.

Bij het zorgcentrum na seksueel geweld (ZSG) zijn ze heel gelukkig met de onverwachte hulp. Het centrum, dat slechts een en een half jaar geleden werd opgericht, ontvangt geen financiering voor preventie. Het ingezamelde geld zal het mogelijk maken om op dit gebied te investeren.

Bovenal vinden de woordvoerders van het Sint-Pietersziekenhuis, waaraan het ZSG verbonden is, dat de boodschap van haar clip al een belangrijk hulpmiddel is in de strijd tegen seksueel geweld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?