© Brusselse brandweer

Arbeider gewond bij dakbrand in Sint-Lambrechts-Woluwe

© Belga
24/03/2021

Bij een dakbrand in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe is woensdagnamiddag een arbeider gewond geraakt. Dat meldt de Brusselse brandweer. De woning waar het vuur woedde, is minstens tijdelijk onbewoonbaar maar de bewoners, een gezin met drie kinderen, worden elders opgevangen.

Het vuur aan de woning in de Georges Henrilaan ontstond woensdagnamiddag rond 15.40 uur. Aan de woning waren dakwerken bezig, waarbij iets fout liep en de dakisolatie in brand schoot. De bewoners konden tijdig hun woning verlaten en bleven ongedeerd maar één arbeider die probeerde het vuur te blussen, raakte daarbij gewond aan de handen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Om het vuur te blussen moest de brandweer aan de binnenzijde de plafondbedekking wegnemen en aan de buitenzijde de dakbedekking. De schade aan het dak is dan ook niet onaanzienlijk. Een uitbreiding naar de nabijgelegen woningen kon wel vermeden worden.

Omwille van de brand werden de nutsvoorzieningen ook afgesloten en de woning is dan ook tijdelijk onbewoonbaar. De aannemer die de dakwerken aan het uitvoeren was, gaat het nodige doen om het open dak gedeelte af te dekken met een zeil om eventuele verdere schade door weersomstandigheden te vermijden.

dakbrand SLW
© Brusselse brandweer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie