Architecten uitbreiding luchthaven bekend

© Chapman Taylor
De uitbreidingsplannen voor Brussels Airport krijgen vorm. Bij de Vlaamse overheid is een dossier ingediend voor een impactstudie en er is een ontwerpteam aangeduid. Tegen 2016 krijgt de luchthaven er twintig gates bij en wordt Pier A beter toegankelijk.

Brussels Airport maakt werk van haar investeringsplan voor de toekomst. Zo heeft de luchthaven aan de Vlaamse autoriteiten gevraagd een impactstudie te mogen uitvoeren over de geplande uitbreiding. Dat berichten L'Echo en De Tijd.

Bovendien is, zo vernam brusselnieuws.be, ook al een architectenteam aangeduid. Het gaat om een tijdelijk consortium van de bureaus Happold, Moss en Chapman-Taylor. Dat laatste tekende in Brussel eerder al voor de vernieuwde Gulden Vliesgalerij. Ook verschillende Belgische architecten en het vermaarde Nederlandse bureau UN Studio stelden zich kandidaat maar zij grijpen dus naast de opdracht.

Ongeveer een jaar geleden kondigde Brussels Airport aan dat het de komende jaren tot 460 miljoen euro zal investeren in de verbetering en uitbreiding van de bestaande infrastructuur. Pier A wordt in westelijke richting uitgebreid met twintig extra gates. Er komt ook een bovengrondse verbinding met de vertrek- en aankomsthal, zodat passagiers niet langer door de lange, ondergrondse gang van of naar Pier A moeten. Verder is het ook de bedoeling om Brucargo uit te breiden en komt er een zakencentrum in het administratieve deel van het oude luchthavengebouw.

De plannen kregen vorm nadat het idee voor een lowcostterminal was afgevoerd.

In het beste scenario zal de hele uitbreiding in 2016 voltooid worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?