Architectuurwedstrijd voor museum in Citroëngarage gelanceerd

© Ivan Put

Het Gewest heeft nu ook een architectuurwedstrijd gelanceerd voor de nieuwe cultuurpool in de huidige Citroëngarage. Voorzitter is de Zwitserse architect Roger Diener. 

De krachtlijnen waren al bekend, maar nu is het ook officieel: het Gewest lanceert een architectuurwedstrijd voor een ‘nieuwe cultuurpool met internationale allure’ in de Citroëngarage. Dat gebeurt via de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting.

De nieuwe cultuurpool zal 35.000 vierkante meter groot zijn. 15.000 vierkante meter zijn voorbehouden voor het nieuwe museum voor moderne en hedendaagse kunst, dat in samenwerking met het Parijse Centre Pompidou wordt ingericht. 10.000 vierkante meter gaan naar het centrum voor architectuur en nog eens 10.000 vierkante meter naar een polyvalente publieke ruimte.

Het nieuwe museum wordt het grootste in Brussel sinds een eeuw, luidt het in de communicatie over het project.

Het Gewest benadrukt ook nog het belang van ruimtes waar iedereen gratis kan binnenlopen, om aan alle Brusselaars een open en toegankelijke cultuurplek te bieden.

Meer info over het project en de wedstrijd - die begeleid wordt door de Brusselse bouwmeester -  is te vinden op www.poleculturelcitroen.brussels

De Zwitserse architect Roger Diener wordt voorzitter van de jury. Verder behoren ook de Brusselse bouwmeester Kristiaan Borret, projecttrekker Yves Goldstein en de voorzitter van het Centre Pompidou tot de jury. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?