Armeense activisten protesteren voor Azerbeidzjaanse ambassade

© Google Streetview
| De ambassade van Azerbeidzjan in Sint-Pieters-Woluwe.

In de Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe protesteerden vandaag 500 demonstranten voor de ambassade van Azerbeidzjan. Ze veroordelen het toegenomen geweld van Azerbeidzjan tegen Armenië.

De politie beschreef de protestactie als “gespannen, maar onder controle”. Agenten ter plaatse hebben één manifestant gearresteerd. Rondom de ambassade werd er een veiligheidsperimeter opgesteld die de auto’s moest weghouden. Verder volgde een helicopter de manifestatie van bovenaf en werd een autopomp klaargehouden.

Toegenomen geweld

De manifestanten bestonden vooral uit Armeense activisten die de aanvallen van Azerbeidzjan op hun land willen veroordelen. Sinds 16 juli zijn er 16 mensen omgekomen na geweld aan de grens tussen Armenië en Azerbeidzjan. De twee landen zijn al meer dan dertig jaar met elkaar in oorlog om de regio Nagorno-Karabach, waar nu ook het geweld weer groeit. Dit grensgebied streeft al jaren onafhankelijkheid van Azerbeidzjan na en krijgt daarbij de hulp van Armenië. Momenteel onderhandelen de landen over een staakt-het-vuren, maar het geweld nam deze maand terug toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?