eindejaar 2022

Astrid Van Peer blikt terug op 2022

© BRUZZ
29/12/2022

Tradities zijn er om in ere te houden, en dus leggen we onze BRUZZ-medewerkers een aantal eindejaarsvragen voor. Vandaag: videoredacteur Astrid Van Peer.

  • The place to be in 2022?

Fernand Obb, het restaurant in Sint-Gillis. Voor veel Brusselaars waarschijnlijk niets nieuws, maar ik heb het nog maar in 2022 ontdekt. Ze hebben hier fantastische kaaskroketburgers (of garnaalkroketburgers, voor de visliefhebbers). Ik ga zo vaak ik kan.

  • Trend van het jaar?

Livemuziek was weer helemaal terug dit jaar. Eindelijk. Het was fijn om weer volop naar concerten en festivals te kunnen gaan. Zeker van Couleur Café heb ik enorm genoten dit jaar. En ook een shout out naar de AB, de beste concertzaal van het land.

  • Brusselaar/Brusselse van het jaar?

Lous and the Yakuza. Van dakloos zijn in Brussel tot op tour gaan met Alicia Keys. Je moet het maar kunnen. Ze bracht dit jaar ook haar tweede album uit (een aanrader) en verzorgde twee keer het voorprogramma van Coldplay in het Koning Boudewijnstadion. Straffe madam.

  • De beste tip van 2022?

Als je tijd en zin hebt om eens iets nieuws te ontdekken in of rond Brussel: gewoon een willekeurige tram of bus pakken en zien waar je uitkomt.

  • Waar werd je warm van dit jaar?

Van gewoon rond te wandelen door Brussel. Ik woon nog maar een jaar in de stad en ben nog steeds veel aan het ontdekken. Er is zo veel te zien en te beleven hier. Maar zelfs van mijn dagelijkse wandeling naar de tram word ik vrolijk. Dus ik word warm van gewoon in Brussel te wonen en werken.

  • Wat bezorgde jou dit jaar koude rillingen?

De behandeling van daklozen, asielzoekers en vluchtelingen. In het begin van de Oekraïnecrisis heeft Brussel laten zien dat het mogelijk is om snel veel opvangplaatsen te voorzien. Waarom kon dit ook niet voor andere vluchtelingen? En waarom is het zo moeilijk om (langetermijn)oplossingen te vinden voor mensen die, ook nu in de vrieskou, op straat moeten slapen?

En de NMBS, daar heb ik dit jaar ook veel op gevloekt. Je kan wel raden waarom.

  • Wat wens je Brussel toe in 2023?

Meer solidariteit, tolerantie en optimisme. En minder wegenwerken en fietsdiefstallen.

De lijstjes van 2022

Wat was de place to be in 2022? Wat was de trend van het jaar? En welke tips hebben we voor jou verzameld? De BRUZZ-collega's vulden de traditionele eindejaarslijstjes in en delen ze graag met jou.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni