Atheneum Etterbeek schrapt 'Walifornië'

© brusselnieuws.be
03/06/2013

Het Atheneum van Etterbeek betreurt de heisa rond het gebruik van de termen ‘Walbanië’, ‘Walifornië’ en ‘Walabama’ in een les aardrijkskunde. De school schrapt het gebruik van de termen.

Het Atheneum benadrukt in een reactie dat de termen afkomstig zijn uit een officieel handboek, 'Terranova 3'. "'Walbanië', 'Walifornië' en 'Walabama' werden gebruikt door één leraar om de economische verschillen in bepaalde regio's van Wallonië te verduidelijken", verduidelijkt directeur Patrick De Clercq. "Wij schrokken toen we merkten welke opschudding te weeg werd gebracht door de reactie van één ouder en betreuren dat er zo'n beroering ontstond."

De school benadrukt dat ze probeert Nederlandstalige, Franstalige en anderstalige leerlingen vanuit een respectvolle houding samen te brengen. "Wij polariseren niet, wel integendeel", zegt directeur De Clerq. "Voortaan zullen wij deze vergelijking dan ook uit onze lessen schrappen."

De Clerq betreurt "dat de betrokken ouder naar de pers stapte en niet eerst de school aansprak, dat had veel vragen, wrevel en verontwaardiging kunnen voorkomen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni