Auto brandt uit aan tankstation Schaarbeek

© Walter Derieuw

De Brusselse brandweer moest zondagavond uitrukken om een autobrand te blussen aan het benzinestation op de Leuvensesteenweg in Schaarbeek. Het voertuig vatte vuur na het tanken. Er vielen geen gewonden.

“Op zondag om 19.35 uur werd de Brusselse brandweer opgebeld voor een autobrand in een benzinestation in Schaarbeek,” klinkt het bij Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. “Het voertuig vatte vuur na het tanken. Het bedieningspistool van de pomp was wel al terug ingehaakt. Tijdens het blussen van de auto werden de benzinepompen en het portiek van het tankstation preventief nat gespoten.”

Tijdens de blussingswerken stelde politiezone Brussel-Noord een veiligheidsperimeter op. Daardoor werd het verkeer op de Leuvensesteenweg onderbroken, waaronder de bussen van De Lijn et de MIVB. “De inzittenden van de auto zijn ongedeerd”, zegt Derieuw opgelucht. “De oorzaak van de brand is accidenteel. Het tankstation blijft gesloten tot na een grondige inspectie van de technische diensten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?