Autodeeldienst DriveNow in Brussel vanaf 6 juli

© bmwblog

DriveNow, de free floating autodeeldienst van BMW en Sixt, gaat van start op 6 juli in Brussel met een 150-tal wagens. Tegen het einde van de zomer moet dat aantal opgetrokken zijn naar zowat 300. Registreren kan vanaf woensdag. Vanaf dan zijn de app en website te raadplegen, zo meldt managing director van DriveNow België Christian Lambert.

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet maakte vorig maand bekend dat het principe van free floating autodelen mogelijk gemaakt wordt in Brussel. Drie aanbieders van free floating autodelen, waarbij een auto eender waar in de stad achtergelaten mag worden, gaven toen aan in de herfst naar Brussel te komen. Het gaat om car2go, DriveNow en Zipcar. DriveNow start nu dus al begin deze zomer.

Brussel is de tiende stad waar DriveNow actief wordt. DriveNow zal in er 300 BMW's (1-series en 2-series Active Tourer) en MINI's verspreiden over een gebied van 55 vierkante kilometer. De app en de website van DriveNow gaan live op 22 juni. Vanaf dan kunnen gebruikers zich registreren. Vanaf 6 juli komen de auto's in circulatie.

Het gebruik van de auto kost, ongeacht het model, 33 cent (tijdens het rijden) en 19 cent (als de wagen tijdens het gebruik geparkeerd wordt) per minuut. In die prijs zitten brandstof, verzekering, onderhoud en parkeerkosten. Wie zijn auto binnen de DriveNowzone van 55 km² parkeert op de openbare weg, hoeft dus geen parkeerticket te kopen. Tijdens de opstartfase zijn de registratie en de eerste 20 gebruiksminuten gratis. Wie zich daarna pas registreert, betaalt éénmalig 29 euro registratiekost.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?