Baby geboren in corona-afdeling van Sint-Pietersziekenhuis

© BRUZZ
24/03/2020

Het zorgpersoneel van het Sint-Pietersziekenhuis moet tijdens deze coronacrisis hard werken, maar maakte ook het heuglijke moment van een geboorte mee. Kika beviel enkele dagen na haar opname op de geïsoleerde afdeling van dochtertje Lily Belle.

Kika, een Brusselse met Braziliaanse roots, werd als een van de eerste personen in quarantaine geplaatst. De hoogzwangere vrouw vertoonde symptomen van het coronavirus - koorts, droge hoest en braken - en werd beschouwd als een risicopatiënte.

In een geïsoleerde kamer in het Sint-Pietersziekenhuis legde Kika een test af, maar het duurde nog enkele dagen voor ze uitsluitsel kreeg. Daarop kon de kleine Lily Belle niet wachten, want daags na de opname zag het meisje van 3,1 kilogram en 47 centimeter het levenslicht.

Negatieve test

De bevalling verliep zonder complicaties. En nadien kreeg Kika nog meer goed nieuws, want daags na de heuglijke gebeurtenis gaf de test een negatief resultaat. "Dat was bevrijdend", zegt kersvers papa Thomas, die getuigt in de krant La Dernière Heure. Ook baby Lily Belle is kerngezond.

Het koppel maakte van dichtbij mee hoe het ziekenhuis zich voorbereidde op de pandemie. "Eerst lazen ze instructies terwijl ze de ingrepen uitvoerden. We zagen de eerste mondmaskers en handschoenen. Toen we buitenwandelden, kwamen de eerste coronapatiënten binnen. Intussen zijn we zelf ook kenners", zegt Thomas lachend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , coronavirus , Sint-Pietersziekenhuis , geboorte

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni