Babytheek krijgt drie bijkomende vestigingen

TDN
© BRUZZ
27/11/2020

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) investeert 30.000 euro in de Brusselse Babytheek. Met dit bedrag kan de uitleendienst voor babyspullen drie nieuwe vestigingen openen, zo bevestigt Brussels minister Elke Van den Brandt (Groen). Ook vanuit de Vlaamse regering komt er steun voor de Babytheek.

Een babytheek is een uitleendienst voor spullen die een baby nodig heeft in het eerste jaar na de geboorte. Een jaarlijks abonnement kost 20 euro, wat erg toegankelijk is gezien de hoge kost van babyspullen. De eerste vestiging van babytheek in Brussel was en is nog steeds GC Elzenhof.

Omdat babytheek nu met wachtlijsten kampt is er een nieuwe vzw opgericht. 'Arlette' heeft als doelstelling om meer babytheken op te starten. Daarin investeert de VGC 30.000 euro. Deze investering komt bovenop het bedrag dat BRUZZ inzamelde voor de babytheek in het kader van Brussel Helpt.

Structureel verankeren

"We zien dat de Brusselaars ook dit jaar erg solidair zijn en voor andere Brusselaars abonnementen doneerden", zegt VGC-collegevoorzitter Elke Van den Brandt. "Meer babytheken zijn dan ook van harte welkom in Brussel. Met deze investering kunnen drie nieuwe babytheeklocaties worden opgestart."

Babytheek is niet alleen een initiatief dat circulaire economie promoot en verspilling tegengaat, het is ook een erg sociaal initiatief, met een sociale abonnementsformule voor kwetsbare gezinnen. Met de investering wil de VGC de babytheek structureel verankeren in het Brussels Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving, Babytheek Brussel, Elke Van den Brandt, Benjamin Dalle, VGC

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni