Basisschool in Jette dient klacht in tegen agressieve 8-jarige

© Photonews

De directie, twee leerkrachten en een opvoeder van een Franstalige basisschool in Jette hebben klacht ingediend tegen een leerling van acht jaar. De leerling werd zeer agressief op school waardoor zelfs de politie tussenbeide moest komen.

Eind mei wilde het kind op de Franstalige basisschool Aurore weglopen nadat het erg boos was geworden, schrijft Het Laatste Nieuws. Drie leraren hebben hem in bedwang proberen te houden, en alledrie kregen ze slagen.

Uiteindelijk zijn de ploegen van politiezone West moeten tussenkomen om de jongen onder controle te krijgen. Hij is dan voor een check-up naar het ziekenhuis gebracht.

Voorlopig is niet duidelijk wat de jongen tot de woedeaanval dreef. De jeugdbrigade van politiezone West is met een onderzoek gestart.

Ondertussen heeft ook het kabinet van schepen Olivier Corhay (MR), verantwoordelijk voor het Franstalige onderwijs, vrijdag een en ander verduidelijkt. Het zijn twee leerkrachten en een opvoeder die samen met de directie een klacht indienden, en geen drie leerkrachten zoals eerder geschreven werd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?