Bejaarde man omgekomen in woningbrand: brandversnellers ontdekt

© Peter Dhondt-BRUZZ

In Watermaal-Bosvoorde is donderdagochtend een bejaarde man om het leven gekomen bij een woningbrand. Dat meldt het Brusselse parket. De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk en wordt onderzocht door een branddeskundige.

Het vuur in de woning aan de Gaailaan in Watermaal-Bosvoorde werd omstreeks 08.30 uur opgemerkt. Bij aankomst stond de brandweer voor een gesloten deur, die met moeite opengebroken werd. Eenmaal binnen troffen de brandweerlui een bejaard koppel aan.

De vrouw bleek enkel licht bevangen door de rook en kon ter plaatse verzorgd worden. Haar echtgenoot was er veel erger aan toe en werd nog gereanimeerd maar overleed ter plekke. De woning raakte door de brand ook zwaar beschadigd. Volgens verschillende media werden in de woonst brandversnellers aangetroffen.

Het Brusselse parket bevestigt ondertussen het overlijden en heeft ook een wetsdokter ter plaatse gestuurd en een branddeskundige aangesteld. Het onderzoek naar de brand is volgens het parket nog lopende. Volgens de krant Het Nieuwsblad zou de man de brand zelf hebben aangestoken om zichzelf van het leven te beroven en ook zijn vrouw om het leven te brengen.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?