Bekend restaurant La Maison du Cygne in moeilijke papieren

© EmDee

La Maison du Cygne, ooit een van de meest luxueuze restaurants in Brussel, is voor onbepaalde tijd gesloten. Op de website van de zaak staat te lezen dat er gewerkt wordt aan een doorstart.

Ooit kwam filosoof Karl Marx er geregeld over de vloer en organiseerden tal van ondernemers er lunches of diners om deals te sluiten. Vandaag is de zaak gesloten. Het restaurant heeft bescherming gekregen van haar schuldeisers van de Brusselse rechtbank van koophandel. Dat staat in De Tijd.

De zaak is sinds 2013 in handen van de broers Beyaz. Zij kochten het van de Brusselse zakenman Aldo Vastapane. Op het gelijkvloers bevindt zich de Ommegang-brasserie, ook in handen van de broers. De vennootschap die de twee zaken controleert kreeg vorig jaar een verlies van 400.000 euro te slikken.

“Net als veel andere horecazaken werd La Maison du Cygne getroffen door de chaotische introductie van de voetgangerszone, de gevolgen van de aanslagen en de moeilijk economische conjunctuur,” zegt de advocaat van de broers aan De Tijd.

Er werken in totaal zo’n veertig mensen voor het restaurant. De advocaat laat weten dat het de bedoeling is om zoveel mogelijk jobs te redden. De rechtbank heeft de broers tot 7 maart gegeven om de problemen op te lossen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • Assita Kanko: 'De N-VA? Ik zit goed bij de MR'
  • Landbouw in Neerpede: hoe lang nog?
  • Weg uit Vlaanderen: hippe senioren verhuizen naar bruisend Brussel
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement