Belgisch-Nederlands architectenduo bedenkt toekomst Citroëngarage

Er is een ontwerpteam gekozen om na te denken over de herbestemming van de Citroëngarage. Het gaat om een tijdelijke vereniging van Brusselaar Benoît Moritz en Nederlander Wessel de Jonge, bekend van de Van Nellefabriek in Rotterdam.

De Citroëngarage werd recent aangekocht door het Brussels Gewest met de bedoeling er onder meer een museum voor moderne en hedendaagse kunst in onder te brengen. Ook woon- en andere functies zouden er een plek kunnen krijgen.

Om na te gaan wat er precies allemaal mogelijk is werd eerder dit jaar een wedstrijd uitgeschreven. De opdracht is nu toegekend aan WAM, een tijdelijke vereniging van Benoît Moritz en Wessel de Jonge. Dat bericht De Standaard op basis van informatie in het Staatsblad en is aan onze redactie bevestigd door de betrokkenen.

Moritz is mede-oprichter van het bureau MSA, bekend van uiteenlopende projecten in Brussel. Recent bestudeerde hij de reconversie van de gevangenissen van Vorst en Sint-Gillis tot woningen. De Nederlander Wessel de Jonge is vooral bekend van de Van Nellefabriek in Rotterdam, een gebouw dat al meermaals als voorbeeld voor de Citroëngarage naar voor werd geschoven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?