Benefiet haalt 2000 euro op voor LGBT-opvanghuis

EDB
© BRUZZ
01/11/2018

Nog geen maand geleden opende het eerste opvanghuis voor LGBT+ in ons land. Omdat het aantal aanvragen de capaciteit nu al overstijgt, werd op maandagavond een benefietvoorstelling van de film Girl georganiseerd. Met het geld wil de organisatie een nieuwe locatie openen voor het LGBT-vluchthuis.

“De voorbije weken kregen we een tiental aanvragen binnen van mensen in nood,” zegt Dimitri Verdonck van de vzw Midnimo, die initiatiefnemer is van het project, aan Het Laatste Nieuws.

“Ons vluchtappartement biedt plaats aan vier mensen, dus we kunnen niet iedereen een slaapplaats aanbieden. Sommigen voelen zich ook niet comfortabel om met meerdere mensen samen te leven. Bovendien hebben anderen niet zozeer een slaapplek nodig, maar wel begeleiding en ondersteuning,” aldus Verdonck.

Daarom wil Verdonck twee zaken. “Ten eerste een bijkomend appartement met twee slaapkamers, voor hulpzoekenden die meer privacy willen. En ten tweede een nieuw bureau waar we mensen kunnen opvangen.”

Girl

Om die plannen te financieren, organiseerde de vzw samen met regisseur Lukas Dhont, tevens peter van het vluchthuis, op maandagavond een benefietvoorstelling van de film Girl in Cinema Palace.

“De avond was ongelooflijk,” zei Verdonck na afloop. “De film speelde af in de grote zaal met 383 plaatsen en was helemaal uitverkocht. Ons doel was niet enkel geld inzamelen, maar ook de LGBT-gemeenschap bewust maken van onze werking en het vluchthuis.”

Verdonck vermoedt dat de vzw in totaal een goede 2000 euro heeft opgehaald.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Lukas Dhont , Girl , Midnimo , Dimitri Verdonck , lgbt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni