Benoeming korpschef Brussel Zuid loopt vertraging op: ‘Pure bureaucratie’

© politie.be
| Jurgen De Landsheer

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de benoeming van de nieuw verkozen korpschef van Brussel-Zuid, Jurgen De Landsheer, voorlopig geannuleerd. De Landsheer kan niet officieel worden benoemd omdat het voorstel voor zijn benoeming niet voldoende gemotiveerd is, aldus de voorzitter van het politiecollege, burgemeester Eric Tomas (PS).

Dat bericht de krant La Capitale.

Volgens burgemeester van Anderlecht Eric Tomas (PS), heeft de beslissing van het ministerie beperkte gevolgen. Hij zegt aan La Capitale dat de hele benoemingsprocedure niet moet worden overgedaan, het gaat enkel over de motivering van de beslissing van het politiecollege.

“Volgens de minister (Pieter De Crem, CD&V, red.) moet de motivatie op een andere manier worden verwoord, die moet worden gebaseerd op een vergelijking van de positieve punten van de twee kandidaten,” aldus Tomas. “We hebben daar kennis van genomen en zullen een advocaat onder de arm nemen, dit is echt bureaucratie."

De keuze voor De Landsheer was vrij controversieel, daar hij het opnam tegen de huidige korpschef Patrick Evenepoel. Onder het bewind van Evenepoel werd de zone geplaagd door controverse na controverse. Onder andere door het beleid van commissaris A.B. rommelde het serieus in de zone.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?