Beursschouwburg vangt opnieuw daklozen op

© PhotoNews
| De Beursschouwburg in de Ortsstraat.

Voorlopig nog geen concerten, expo's of theatervoorstellingen in de Beursschouwburg en daarom beslist het Brusselse cultuurhuis zijn ruimtes net zoals in de eerste lockdown om te vormen. Sinds november al opende Hobo er in samenwerking met Cultureghem en Globe Aroma een dagcentrum voor dak- en thuisloze personen.

De lokalen van onthaalcentrum Hobo zijn door de grote vraag naar plaatsen momenteel te klein geworden. En in de lege Beursschouwburg is er plaats. Wie er nood aan heeft, kan van maandag tot vrijdag opnieuw in het cultuurhuis terecht voor een warm drankje, een toiletbezoek of om de telefoon op te laden. Er is ook laagdrempelige administratieve en sociale hulpverlening en tewerkstellingsbegeleiding aanwezig met ook nog een rustruimte en een digitale ruimte met toegang tot computers en internet.

Daan Vinck, coördinator bij Hobo, merkt dat de digitale kloof een accuut probleem begint te worden voor dak- en thuislozen: "Omwille van corona is er een versnelde digitalisering. We krijgen veel mensen over de vloer die een afspraak willen maken bij hun gemeente, maar dat kan enkel via het internet. Ook bij medische diensten, banken en andere sociale diensten komt dit geregeld voor. Het is zeer belangrijk dat we buiten de sanitaire crisissen ook bewust zijn van het feit dat heel wat mensen niet kunnen volgen met de snelle digitale opmars," aldus Vinck.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?