Beursschouwburg wordt onthaalcentrum voor daklozen

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 23 april 2020
Updated: 23-04-2020 - 18:38

Vzw Hobo opent in samenwerking met de Beursschouwburg en Globe Aroma een nieuw dagcentrum voor daklozen. Volgens Hobo is het extra centrum broodnodig omdat er zich te veel volk bevond aan hun thuisbasis in de Kogelstraat, waardoor social distancing niet meer gerespecteerd kon worden.

“We doen hetzelfde als in de Kogelstraat,” zegt Niels Vantyghem van Hobo. “We delen warme maaltijden, gebak, fruit en drank uit door een luikje, zodat we aan de coronamaatregelen voldoen. Verder delen we ook kleren uit en mensen kunnen de telefoon gebruiken of hun GSM opladen.”

Volgens Vantyghem was het extra onthaalpunt broodnodig: “Aan ons ander onthaalpunt werd het gewoon te vol. We hadden niet genoeg maaltijden en mensen konden geen veilige afstand houden van elkaar.”

"Onze vzw werd gecontacteerd door Globe Aroma, een sociaal-artistieke organisatie. Die wilden graag iets doen in de Beursschouwburg voor de daklozen maar misten de expertise," klinkt het bij Daan Vinck, coördinator bij Hobo. "Samen met hen hebben we de Beursschouwburg gecontacteerd, die meteen haar ruimtes ter beschikking stelde. Het verloopt allemaal heel vlotjes."

Douches

Het dagcentrum is wel nog niet volledig operatief: "Zo willen we ook nog de mogelijkheid aanbieden aan mensen om te douchen," vervolgt Vinck. "Daarvoor zijn we nu in gesprek met de VGC."

Op dit moment is het nog rustig aan de Beursschouwburg. “Lang zal dat niet meer duren, want we verwijzen de mensen vanuit de Kogelstraat door naar hier.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?