Bewoners Brigittinnen tegen parking

© google
© google

Nieuw parkingprotest in de Marollen. Na de actie tegen de geplande parkeergarage onder het Vossenplein, is er nu ongenoegen over de nieuwe parkinglocatie aan het station Kapellekerk. Vooral de bewoners van de woontoren Brigitinnen houden hun hart vast.

Na massaal protest liet de Stad de geplande parking onder het Vossenplein varen. In de plaats wil de meerderheid de bestaande parkeergarage onder woontoren Brigitinnen uitbreiden. Maar de meeste bewoners zien dat niet zitten.

De buurt vindt het bijvoorbeeld niet kunnen dat de speelruimte aan de woontoren tijdens de werken ontoegankelijk zou zijn. Ook het idee van twee jaar lang boven een werf te leven, zint de bewoners niet.

Daarnaast zijn heel wat bewoners ongerust over de stabiliteit van hun gebouw. "De nooduitgang is al eens ingestort", klinkt het. "Wat als ze onder ons gebouw gaan werken?"

Het gebouw is eigendom van de Brusselse Haard. De sociale huurders vragen dat de Stad investeert in de renovatie van hun gebouw in plaats van in een nieuwe parking.

Schepen van Wijkcontracten Ans Persoons (SP.A) belooft dat de bewoners na de werken zullen kunnen genieten van een betere openbare ruimte. Dat is voorzien in het wijkcontract Jonction.

Enkele handelaars in de buurt zijn overigens wel gewonnen voor de parking. "De laatste jaren zijn er veel bewoners bijgekomen, maar geen parkeerplaatsen", klinkt het.

Bekijk ook de reportage van tvbrussel:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?