Nieuwe parking in Marollen komt achter Brigittinen

JCO
© brusselnieuws.be
05/03/2015

De parking die het project onder het Vossenplein moet vervangen komt in een bestaande parkeerruimte in een gebouw van de Brusselse Haard achter cultuurcentrum Les Brigittines. Die parking wordt fors uitgebreid. Dat heeft het Brussels college van burgemeester en schepenen donderdag beslist.

Tot nu toe was er een zweem van onduidelijkheid over waar die parking precies zou komen. Noch burgemeester Mayeur noch schepen Ampe wilden de locatie bevestigen. Donderdag hakte het college de knoop door: de bestaande parking in het gebouw van de Brusselse Haard achter de Brigittinenstraat wordt uitgebreid. Dat zegt schepen van Openbare Werken Els Ampe (Open VLD) aan brusselnieuws.be.

“We gaan de bestaande parking daar moderniseren en uitbreiden”, zegt Ampe. “De bewoners van het gebouw behouden uiteraard hun plaats. We zullen voor de uitbreiding dezelfde procedures volgen als voor de andere parkings in het centrum.”

Akkoord van Brusselse Haard
Hoe die uitbreiding moet gebeuren en hoeveel plaatsen de parking zal tellen is nog niet duidelijk. De Stad heeft volgens Ampe wel al het akkoord van de Brusselse Haard op zak.

Maandag al zal op de gemeenteraad een lastenboek voor de nieuwe parking op de agenda staan. Ook de drie andere geplande parkings in het centrum (IJzer, Rouppe en Nieuwe Graanmarkt) worden daar opnieuw besproken. “Hoewel we daar niet toe verplicht zijn, willen we de lastenboeken opnieuw op de gemeenteraad brengen”, zegt Ampe. “We hebben immers juridische opmerkingen gekregen van de voogdijoverheid.”

Als de lastenboeken goedgekeurd worden kan de procedure voor de parkings verder gaan. De Stad wil immers dat die door de privé gebouwd en uitgebaat worden.

De parking aan Brigittinen komt er nadat de Stad besliste om niet verder te gaan met het project voor een parking onder het Vossenplein. Daartegen was een storm van buurtprotest opgestoken. Het project werd daarom vorige week afgevoerd. Toen al werd duidelijk dat er nog steeds een nieuwe parking zou komen, maar de exacte locatie was nog onduidelijk.

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Vossenplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni