Bezoek opgeschort na corona-uitbraak in woonzorgcentrum in Jette

© PhotoNews
| Een vrouw in een woonzorgcentrum wordt getest op het coronavirus dat de ziekte covid-19 veroorzaak (archiefbeeld)

In woonzorgcentrum Warlandis zijn 34 bewoners besmet met het coronavirus. Daardoor is gedurende twee weken geen bezoek mogelijk. Ook vier personeelsleden testten positief.

Dat meldt een lezer aan onze redactie en bevestigt de directrice van woonzorgcentrum Warlandis. "Tussen maart en nu hadden we geen enkele besmetting en we hoopten dat dat zo zou blijven tot de vaccins er zijn", zegt directrice Martine Lemmens. Naar de oorzaak van de uitbraak heeft ze er het raden naar. "Wellicht is het virus binnen gekomen via een bezoeker. Ons personeel wordt regelmatig getest", aldus de directrice. "Ook het bezoek wordt streng gecontroleerd."

In totaal zijn 34 van de 112 bewoners positief getest. Zij worden afgezonderd van de andere bewoners op twee aparte verdiepingen. "We weten niet waarom, maar de tweede verdieping is helemaal negatief gebleven", zegt Lemmens. Naast de 34 bewoners testten vier personeelsleden positief. "Zij werkten op de afdelingen met besmette bewoners. Na hun test werden zij onmiddellijk van de werkvloer verwijderd."

Door de uitbraak is het woonzorgcentrum, waar niemand tot nog toe overleed aan Covid-19, gesloten. Bezoekers worden minstens twee weken lang geweerd. "Alles gebeurt onder de begeleiding van de hoofdarts, die nu elke dag aanwezig is", aldus de directrice nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?