Bijna 1.000 handtekeningen voor behoud tunnel in Vorst

De petitie ‘red de doorgang Orban-Luttre’ werd al bijna 1000 keer ondertekend. De organisatoren van de petitie pleiten voor het behoud en gebruik van de Orban-Luttre tunnel. Die doorgang wordt bedreigd door de toekomstige bouw van een nieuwe Nederlandstalige school.

De teller van de online petitie staat op het moment van schrijven op 682 maar er zijn ook al 200 à 300 fysieke handtekeningen verzameld. 

Als de nieuwe school er komt, op de manier zoals de plannen nu voorliggen, zal die zeer moeilijk bereikbaar zijn voor zwakke weggebruikers. De bouw van de nieuwe school zou namelijk gepaard gaan met het dichtgooien van de Orban-Luttre tunnel.

Om een noodgedwongen passage aan twee gevaarlijke kruispunten te vermijden, pleiten de actievoerders voor de opening van de (op dit moment ongebruikte) Orban-Luttre doorgang. De actievoerders willen dat ouders een veilig en snel alternatief krijgen zonder dat ze verplicht zijn hun kinderen met de auto naar school te brengen.

Jutta Buysse (SP.A), schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden in Vorst en bevoegd voor het Nederlandstalige onderwijs in haar gemeente liet eerder optekenen dat de combinatie van de school en de tunnel wegens plaatsgebrek niet mogelijk is.

Balkonwandeling
Om hun eisen kracht bij te zetten, organiseerden de actievoerders voor de vierde maal een 'balkonwandeling'. Vertrekkende van de Orbanstraat wandelt het publiek van balkon tot balkon waar telkens artiesten muziek op spelen. Onderweg wandelen ze ook door de tunnel zelf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?