Bijna 100.000 bezoekers voor landbouwbeurs in Brussel

HD
© Belga
08/12/2019

Deze zondag sluit de 71ste beurs Agribex af, de beurs voor landbouw, vee, tuinieren en groenvoorzieningen. De beurs opende de deuren op dinsdag en kon zondag afsluiten met bijna 100.000 bezoekers.

Volgens de organisatoren neemt het aantal landbouwbedrijven jaarlijks met zo'n 2,5 procent af, zo blijkt uit cijfers van FOD Economie uit 2018. "In 2017 waren er nog bijna 36.000 actieve boerderijen in België", zegt Stefaan Forret, voorzitter van de beurs. "Vandaag zijn er ongeveer 1800 minder."

Bezoekers waren op de beurs op zoek naar innovatie, de nieuwste technologieën, en om de efficiëntie van hun activiteiten te verbeteren of nog beter willen inspelen op nieuwe uitdagingen en regels inzake duurzaamheid. Er waren minder inschrijvingen, maar de omzet van de beurs blijft echter stabiel door de iets hogere prijzen van tractoren die technologisch meer zijn uitgerust.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling hield Fedagrim, de federatie van de sector, haar eerste "landbouwparlement". "Tegen 2050 moeten we klimaatneutraal zijn", zegt Johan Colpaert, voorzitter van Fedagrim. "Laten we onszelf de middelen geven om dit debat te voeren, zoals we al enige tijd vragen, en zo snel mogelijk aan de tafel gaan zitten, en niet tot morgen wachten".

De ongeveer 300 standhouders besloegen bijna 60.000 meter tentoonstellingsruimte. Volgend jaar zal de beurs opnieuw plaatsvinden op de site van Brussels expo op de Heizel in Brussel van 7 tot 12 december.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , landbouwers , Agribex

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni