Bijna 2.500 snelheidsovertredingen in mei in zone Noord

© lokalepolitie.be

De politie van de zone Noord heeft in mei 2.500 automobilisten beboet die te snel reden. Dat blijkt uit cijfers over de controleacties in de maand mei. Daarnaast werden ook boetes uitgeschreven voor gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed.

Politieagenten in de zone Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) maakten in juni de balans op van de het aantal controles van de maand ervoor.

In totaal vonden in mei 43 acties plaats, bericht La Dernière Heure. Er werd onder andere gecontroleerd op snelheid, vooral in de zone 30 en 50 van de betrokken gemeentes. In totaal werden 1.279.514 voertuigen gecontroleerd, waarvan 2.414 bestraft voor snelheidsovertredingen niet respecteren van de wegcode.

Van de 636 afgenomen alcoholtests bliezen 4 personen positief. Ook fout parkeren blijft een aandachtspunt voor de gemeentes. Daarvoor zijn 2.646 pv’s opgemaakt.

Schaarbeek werd het afgelopen jaar verschillende keren opgeschrikt door aanrijdingen met automobilisten. Eerder deze week kondigde de Schaarbeekse gemeenteraad daarom al aan dat de politie extra budget krijgt voor controles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?