Bijna 50 procent minder auto's op de weg

© PhotoNews
| De Brusselse Grote Ring (R0) zonder autoverkeer, als gevolg van het dreigende coronavirus. De ziekte covid-19 wordt veroorzaakt door het virus SARS-CoV-2.

Voor het eerst zijn er cijfers over het verkeer op de snelwegen na de coronamaatregelen van de federale overheid. Het aantal voertuigen nam op maandag 16 maart af met 20 procent. Op 23 maart, een week later, zelfs met 48,5 procent. Dat meldt VRT NWS vrijdag.

VRT NWS en Be-Mobile doken in de cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum. Be-Mobile, de verkeerspartner van de VRT, vergeleek de cijfers van 9, 16 en 23 maart met elkaar. Globaal viel het aantal voertuigen terug met 48,5 procent in vergelijking met 9 maart.

Het is alleen het autoverkeer dat afneemt want het aantal vrachtwagens op de weg blijft gelijk. Meer nog, op 16 maart waren er gemiddeld zelfs 3 procent meer vrachtwagens.

In de ochtendspits was het wat rustiger, maar overdag reden er beduidend meer vrachtwagens op onze wegen. Dat kan onder meer te maken hebben met het hamstergedrag van mensen, waardoor supermarkten in de afgelopen twee weken vaker nieuwe leveringen nodig hadden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?