Bijna de helft meer afwezigheden bij Net Brussel

De hervorming van de huisvuilophaling in juni vorig jaar zou volgens vakbondsafgevaardigde Michel Piersoul een reden kunnen zijn voor de toegenomen afwezigheden.

Het aantal ziektedagen bij het personeel van Net Brussel is de afgelopen vier jaar met 44,3 procent gestegen. Zo blijkt uit cijfers van Arista, Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk. Vakbondsafgevaardigde Michel Piersoul nuanceert de cijfers wel door te zeggen dat in diezelfde periode ook het personeelsbestand fors is uitgebreid. Hij maakt zich vooral zorgen over de toegenomen werkongevallen.

Brussels parlementslid Arnaud Pinxteren (Ecolo) stelt zich vragen bij de toegenomen afwezigheden bij afvalverwerkingsbedrijf Net Brussel. Hij presenteert bevoegd staatssecretaris Fadila Laanan (PS) een reeks cijfers uit een onderzoek van Arista. Daaruit blijkt dat het aantal volledige ziektedagen de afgelopen vier jaar met 44,3 procent is gestegen.

‘Kookpunt bijna bereikt’

Vooral bij het huisvuilpersoneel is de toename van 4,76 procent in 2014 naar 5,90 procent in 2017 opvallend. Vakbondsafgevaardigde Michel Piersoul nuanceert de cijfers wel door te zeggen dat in die periode ook het personeelsbestand werd uitgebreid. Dat is ook het antwoord van bevoegd staatssecretaris Fadila Laanan (PS) die voorlopig niet verder wil reageren.

Piersoul maakt zich vooral zorgen over de toename van het aantal werkongevallen met 35 procent sinds de hervorming van de huisvuilophaling in juni van vorig jaar. Dat was een onpopulaire maatregel die volgens Piersoul ook een reden kan zijn voor de vele afwezigheden. “Het kookpunt is daardoor bijna bereikt”, zo laat hij in La Capitale weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?