Bijna driehonderd agenten voor Brusselse scholen

De regering zet zo'n driehonderd agenten in voor de bescherming van de Brusselse scholen, die woensdag voor het eerst weer open gaan.

Woensdag gaan de scholen voor het eerst weer open. Omdat het terreurniveau 4 voorlopig behouden blijft, worden er bijna driehonderd politieagenten ingezet om toezicht te houden aan de schoolpoorten. 

"Om geen enkel risico te nemen, zullen de schooldeuren enkel 's morgens vroeg geopend zijn, en gesloten worden zodra iedereen binnen is", laat de woordvoerder van de schepen van Onderwijs Faouzia Hariche weten. "Niemand die niet aan de school verbonden is, zal worden toegelaten. Ook mogen de kinderen tijdens de lunchpauze niet naar buiten en zullen er geen schooluitstapjes plaatsvinden".

De scholen werden nooit als een potentieel doelwit beschouwd door OCAD, onderstreepte Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) maandagavond nog. De sluiting gebeurde echter uit voorzorg, om de veiligheid voldoende te kunnen garanderen op het ogenblik dat de leerlingen samen aankomen en vertrekken.


 

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?