© open.ou.nl

Half uur eerder komen voor TGV, Thalys en ICE

© brusselnieuws.be
24/11/2015

Door het verhoogde terreurniveau in het Brussels Gewest zijn de veiligheidscontroles bij het internationale treinverkeer verscherpt. Passagiers van Thalys-, TGV- en ICE-treinen worden verzocht om dertig minuten vroeger aanwezig te zijn in het station van vertrek. NMBS Europe vraagt sinds maandag aan haar reizigers om hiermee rekening te houden.

"Door versterkte veiligheidsmaatregelen verloopt het instappen trager", tweet Thalys ook dinsdag.

Het bijkomende half uur reistijd geldt niet enkel in het station van Brussel-Zuid, maar ook in Antwerpen-Centraal en Paris-Nord. Extra identiteits- en bagagecontroles kunnen gebeuren in die stations. De Thalys-persdienst laat weten dat de treinen wel normaal rijden.

In Frankrijk besliste minister van Transport, Ségolène Royal, dinsdag om extra veiligheidsportieken te installeren voor de Thalys-treinen. Ze belooft dat deze nog voor 20 december geïnstalleerd zullen zijn in de stations van Parijs en Rijsel. Volgens Royal komen er ook portieken aan de Thalys-perrons in Brussel, Amsterdam en Keulen.

Voor een vlot verloop wordt niet alleen gevraagd om een half uur vroeger te komen. Passagiers van het internationaal treinverkeer dienen een geldig identiteitsbewijs en een geprint vervoersbewijs klaar te houden, zelfs als er normaal een ticketless reis geboekt stond.

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie