Biosupermarkt Färm nu ook als franchise in Ukkel

© via Facebook Färm Bascule

De vierde Färmvestiging opent op vrijdag 16 september de deuren in de Vanderkinderestraat. En er zijn nog winkels op komst, ook buiten de hoofdstad.

In 2009 begonnen twee jonge Brusselaars een coöperatieve, duurzame supermarkt in Etterbeek. Daar kwamen vestigingen aan de Brandhoutkaai en Hankar bij. En volgende week dus in Le Bascule in Ukkel.

In Färm Bascule komt een bakkerij, een traiteur en een kruidenafdeling met meer dan 200 planten en kruiden. De nadruk wordt gelegd op Belgische producten die rechtstreeks van de producent komen. Verpakkingsmateriaal wordt zoveel mogelijk gemeden. 

De nieuwe winkel is de eerste franchise van Färm en werd mee opgestart door een ex-werknemer van de keten. Baptiste Bataille, mede-oprichter van Färm, zegt aan BRUZZ dat er nog franchises zullen volgen. "Er zijn eigenaars van bestaande biowinkels die graag verder zouden willen als Färmwinkel. Zo kunnen via schaaleffecten de kosten dalen." 

Färm wou dit jaar ook nog een winkel openen in Brussel, maar volgens Bataille is het moeilijk om een geschikt pand te vinden. Door concurrentie op de immomarkt loopt dat plan dus vertraging op.

Bataille zegt dat ze ook in Vlaanderen op zoek zijn naar een locatie voor een nieuwe biosupermarkt. "We zoeken een pand in het centrum van een grote stad, denk aan Gent of Antwerpen, dicht bij een station. We willen vermijden dat mensen de auto moeten nemen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Belarus tripping: cinema vrom the edges of Europe
  • Gabriel Rios & The Colorist Orchestra
  • Histoire de la violence: Édouard Louis vire au théâtre
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement