Blinde man gebruikt sociale media in zoektocht naar gestolen braillebalk en dictafoon

© www.accessibility.nl
| De gestolen braillebalk (foto) van Joey heeft een waarde van 7750 euro. De blinde jongeman wil hem snel terug, zodat hij zijn studies psychologie zonder problemen kan verderzetten.

Joey, een blinde jongeman uit Ukkel, is vrijdagnacht het slachtoffer geworden van een inbraak in zijn woning in de Emile Clauslaan. Hij werd daarbij onder andere beroofd van zijn braillebalk en dictafoon. Die zijn onmisbaar bij zijn studies psychologie aan de ULB. Met een oproep op sociale media hoopt Joey de dieven te overhalen de gestolen goederen terug te brengen.

Dieven gingen afgelopen vrijdagnacht aan de haal met de braillebalk en dictafoon van Joey uit Ukkel, goed voor een waarde van respectievelijk 7500 en 250 euro. Maar dat is voor de blinde jongeman slechts bijzaak. Hij wil zijn materiaal vooral terug omdat het noodzakelijk is bij zijn studie psychologie aan de ULB.

In januari start immers de examenperiode. En voor Joey is het onmogelijk om die tot een goed einde te brengen zonder zijn hulpmiddelen. De student ging zelf al op zoek naar de gestolen voorwerpen in de buurt van de Louiza- en Lloyd Georgeslaan, maar zonder resultaat. Hij stapte daarom naar de politie, maar die nam de beslissing geen onderzoek te openen.

Daarom rekent Joey nu op de hulp van de Brusselaars. Op sociale media deelde hij een bericht waarin hij de inbrekers oproept zijn spullen terug te geven. “Zowel de braillebalk als de dictafoon zijn gekoppeld aan een serienummer van één specifieke computer. Daardoor zijn ze niets waard op de zwarte markt”, staat te lezen in de tekst. Hij hoopt dat de daders zich snel zullen melden en zegt in ruil geen klacht tegen hen in te dienen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?