22 maart 2023: Het project 'Hangende tuinen' in de Ilôt Sacré, hier aan "Aux armes de Bruxelles" in de Korte Beenhouwerstraat
© Kevin Van den Panhuyzen/BRUZZ | 22 maart 2023: Het project 'Hangende tuinen' in de Ilôt Sacré, hier aan "Aux armes de Bruxelles" in de Korte Beenhouwerstraat.

Bloemen en fresco om start lente te vieren

© Belga
22/03/2023

Hangende tuinen sieren sinds dinsdag de straten van de Brussel. Dit om de start van de lente te vieren, zo heeft het kabinet van Brussels schepen van Economische Zaken en Werk Fabian Maingain (DéFI) aangekondigd.

De Spoormakersstraat, Beenhouwersstraat en het Îlot Sacré werden getooid in talloze bloemsoorten, die werden opgehangen aan kabels op een hoogte van 6,5 meter. Daarnaast werd ook een muurfresco geïnstalleerd. Dat werk van Céleste Gangolphe moet de Brusselse fauna en flora verbeelden.

"Deze verfraaiing van de straten maakt deel uit van een beleid om de handelswijken van de stad nieuw leven in te blazen door de wandelaars een aangename ervaring aan te bieden en tegelijkertijd ons uitzonderlijke erfgoed op te waarderen dat het ritme van de seizoenen volgt", benadrukt Maingain. De bloemenpracht in de hoofdstad is nog tot het einde van de zomer te bewonderen.

Het project "Hangende tuinen" in de Ilôt Sacré, op initiatief van schepen Fabian Maingain, hier aan Chez Léon in de Beenhouwerstraat
© Kevin Van den Panhuyzen/BRUZZ | 22 maart 2023, bij het begin van de lente: het project "Hangende tuinen" in de Ilôt Sacré, op initiatief van schepen Fabian Maingain, hier aan Chez Léon in de Beenhouwerstraat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie