Bloemenhofwijk is de leukste

© Lieven Soete
© Lieven Soete
De FM Brussel-luisteraars hebben geoordeeld: de Bloemenhofwijk in het centrum van Brussel is de leukste wijk van de stad. De wijk achter de Dansaertstraat krijgt 35 procent van de stemmen en laat daarmee het Anderlechtse Kuregem net achter zich.

De Bloemenhofwijk haalde het van Kuregem dat verrassend tweede werd. Scheut werd derde, de Marollen vierde en de Kasteleinswijk in Elsene vijfde. Meer dan duizend bezoekers deden mee aan de wedstrijd op fmbrussel.be.

Bart Naegels is lid van het wijkcomité in de Bloemenhofwijk. Hij is blij met de overwinning, maar ook stomverbaasd dat de wijk de nek-aan-nek-race met Kuregem won. "Ik had verwacht dat men mij zou bellen om te zeggen dat een andere wijk gewonnen had," zegt hij aan FM Brussel.

"Maar het is een wijk die kan mobiliseren," zegt Naegels. "Bij een actie over de komst van een supermarkt hebben we toch ook 900 handtekeningen verzameld. De mensen zijn solidair en er beweegt wel het een en het ander."

De laatste tien jaar heeft de wijk een metamorfose ondergaan. "Tien jaar geleden waren er nog geen hippe winkels en was oversteken op het Bloemenhofplein levensgevaarlijk," zegt Naegels.

De Bloemenhofwijk heeft de reputatie een klein dorp te zijn. "Sommigen noemen het zelfs een eilandje," zegt Naegels. "Alles is vlakbij. Het is een gezellige multiculturele wijk waar jong en oud door elkaar leven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?