| Aan de ingang van het kerkhof van Laken krijgt jaarlijks slechts één bloemist de toelating om er rond Allerheiligen bloemen te verkopen

Bloemenverkoop Allerheiligen: ‘Geef mij maar Valentijn’

EDB
© BRUZZ
01/11/2018

Tijdens Allerheiligen worden de kerkhoven overspoeld door bezoekers die hun overleden dierbaren willen eren. Dat betekent ook drukke dagen voor de bloemisten van dienst. Al valt de verkoop dit jaar een beetje tegen. “Die goedkope bloemen van de supermarkt nekken ons.”

De eigenares van bloemenwinkel L’Hortensia in de Emile Bockstaellaan in Laken heeft het goed bekeken. Elk jaar rond Allerheiligen krijgt slechts één bloemist van de Stad Brussel de toelating om bloemen te verkopen aan de ingang van het kerkhof van Laken. Het is al het vierde jaar op rij dat zij die plaats weet te bemachtigen.

“Wie zich eerst aanbiedt – én ervoor betaalt natuurlijk –, krijgt die kans,” aldus de vrouw. “Dat brengt goed op, al maken de supermarkten het ons met hun promoties niet makkelijk.”

“Bovendien leidt de toename van het aantal crematies ertoe dat mensen minder gauw bloemen kopen,” vervolgt ze. “Een grote zerk nodigt daar sneller toe uit.”

Valentijn en Moederdag

En op die zerken worden nog steeds vooral chrysanten geplaatst. “Na veertig jaar vallen ook de grootbloemige chrysanten dit jaar terug in de smaak,” vertelt de bloemiste. “Al verkoop ik nog steeds vooral de kleinere bloempjes.”

Of Allerheiligen een topperiode is voor de bloemisten, daar is de vrouw niet van overtuigd. “Het gaat niet slecht. Maar met Valentijn en Moederdag verkopen we pas écht veel. Dan wil iedereen bloemen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Laken , Samenleving , Allerheiligen , bloemenverkoop , L'Hortensia , Emile Bockstaellaan , kerkhof van Laken , valentijn

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni