eindejaar 2022

Bo-Yen Pang blikt terug op 2022

© BRUZZ
29/12/2022

Tradities zijn er om in ere te houden, en dus leggen we onze BRUZZ-medewerkers een aantal eindejaarsvragen voor. Vandaag: onze TikTok-reporter Bo-Yen Pang.

  • The place to be in 2022?

The place to be in 2022 is gewoon thuis. Mijn huis is altijd mijn schuilplaats en toevluchtsoord geweest. Het geeft ontsnapping aan de drukte en opdringerigheid van de maatschappij.

  • Trend van het jaar?

TikTok is volgens mij wel de trend van het jaar. Zelf heb ik de kracht van TikTok heel zwaar onderschat. Ik ben van een generatie tussen de millenials en de GEN Z’s, dus ik gebruik TikTok helemaal niet (buiten voor mijn werk op BRUZZ). Maar ik snap wel waarom TikTok de nieuwe Instagram/Vine is voor tieners. Ik vind het als ‘volwassene’ heel interessant hoe je TikTok op een niet-commerciële manier kunt gebruiken voor commerciële doeleinden. Een beetje zoals contentmarketing!

  • De beste tip van 2022?

Ga therapie volgen! Een sessie bij de psycholoog is voor mij even normaal als een afspraakje bij de tandarts. Ik vind het een essentiële stap om te nemen, vooral als je issues ondervindt in je interpersoonlijke relaties.

  • Waar werd je warm van dit jaar?

De kleine dingen in het dagdagelijkse leven. In bed klimmen na een lange dag, glimlachen naar een kind dat jou op de bus zat aan te staren, een straatkat aaien, in mijn pyjama chillen... Soit, de doodgewone, kleine dingen in het leven!

  • Wat bezorgde jou dit jaar koude rillingen?

De Belgische film Tori et Lokita van Luc en Jean-Pierre Dardenne over de uitbuiting van jonge Afrikaanse migranten die in Europa aankomen. Ook het theaterstuk Mawda, ça veut dire tendresse, geschreven door Marie-Aurore D’Awans en Pauline Beugnies, heeft mij dit jaar koude rillingen bezorgd.

  • Wat wens je Brussel toe in 2023?

Ik hou van Brussel, maar diefstal in Brussel is no joke, en het wordt alleen maar erger. Ik hoop dus dat er in 2023 strengere veiligheidsmaatregelen zullen zijn.

De lijstjes van 2022

Wat was de place to be in 2022? Wat was de trend van het jaar? En welke tips hebben we voor jou verzameld? De BRUZZ-collega's vulden de traditionele eindejaarslijstjes in en delen ze graag met jou.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni