Bolt beschermt feestgangers tegen zichzelf op oudejaar

© Bolt
| Elektrische deelsteps van Bolt.

Bolt zal alle deelstep-activiteiten in Brussel op oudejaarsavond onderbreken. Daarmee wil de aanbieder van deelsteps gevaarlijke verkeerssituaties vermijden.

In België stelt Bolt deelsteps ter beschikking in drie steden: Brussel, Ieper en Namen. In deze steden worden tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 7.00 uur alle deelstep-activiteiten onderbroken. In de praktijk betekent dat dat Bolt de steps onzichtbaar maakt in de app.

"Oudejaarsavond staat voor veel mensen gelijk aan een fijne avond uit met veel plezier. Maar soms zorgt dit plezier voor onveilig gedrag, zoals onverantwoord rijden op deelsteps en in het ergste geval leidt dit tot ongelukken", verklaart Oualid Benhammadi, Country Manager Micromobility voor Bolt in België.

Op nieuwjaarsdag wordt één op de drie ongevallen veroorzaakt door alcohol. Dat blijkt uit een studie van VIAS, het Instituut voor Verkeersveiligheid die Bolt aanhaalt.

De veiligheid van weggebruikers en voetgangers is een belangrijk onderdeel van de missie van Bolt. Het bedrijf lanceerde onlangs een driejarig partnerschap met Allianz Partners, dat verzekeringen aanbiedt aan elektrische deelstep-gebruikers van Bolt in 26 Europese landen, waaronder België.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?