Bordjes voor een rookvrij Warandepark duiken opnieuw op

© Marie-France Zicot
| De 'anti-tabak' affiches aan de ingang van het Warandepark zorgden afgelopen week voor heel wat ophef, door de seksistische quote die er te lezen valt.

Vorig weekend zijn opnieuw 'wilde' affiches opgedoken aan de ingang van het Warandepark, nadat verschillende gelijkaardige borden reeds twee weken geleden door de gemeente werden verwijderd. Op de nieuwe borden viel een als seksistisch beschouwde quote te lezen, die voor de nodige ophef zorgde.

Alles begint midden januari. Op Twitter circuleert een foto van schijnbaar officiële bordjes in het Warandepark, die deze laatste 'rookvrij' verklaarden. Onze redactie contacteerde Leefmilieu Brussel en de Stad Brussel, maar wat bleek? Brussel Leefmilieu noch de Stad Brussel hadden weet van deze affiches.

De borden werden redelijk snel weggehaald door de gemeente, en de actievoerders, die zich inmiddels en op aandringen van de Stad Brussel bekendmaakten, werden uitgenodigd voor een gesprek met de gemeente op 10 februari.

Wie verklaarde het Warandepark rookvrij?
© Kwinten Lambrecht
| Wie verklaarde het Warandepark rookvrij?

Nieuwe 'seksistische' borden

Opmerkelijk: vorig weekend zijn opnieuw gelijkaardige borden opgedoken, op dezelfde plek. Maar deze keer vergezeld van een quote (zie foto) van Paul Carvel. "La cigarette aux lèvres d'une femme lui sied autant qu'une dent en moins à son sourire (een sigaret aan de lippen van een vrouw siert haar evenveel als een tand minder in haar glimlach, red). valt er te lezen.

Op Facebook vallen de nieuwe bordjes niet meteen in de smaak. "Het Warandepark moet rookvrij worden, soit. Maar is het echt nodig om daar een seksistische connotatie aan te linken?," vraagt ene Marie-France Zicot zich af, die de beelden deelde op Facebook.

Zoubida Jellab (Ecolo), schepen bevoegd voor Groene Ruimtes in Brussel, heeft alvast laten weten dat ze de actievoerders, tijdens hun bijeenkomst op maandag, extra uitleg zal vragen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?