Bos in Haren wordt vernoemd naar Anne Frank

© Youtube
| Arthur Maespark in Haren wordt Anne Frankbos.

Vanaf volgende week krijgt Anne Frank ook een plekje in Brussel. Een bos in Haren, geprangd tussen de Haachtsesteenweg en de Arthur Maesstraat, wordt naar haar vernoemd.

Het bos van iets meer dan een hectare in de gemeente Haren is een weinig bekend gebied met een bijzondere biodiversiteit. Het is geprangd tussen de Haachtsesteenweg en de Arthur Maesstraat, en staat algemeen bekend als het "Arthur Maespark". Maar binnenkort wordt het dus vernoemd naar Anne Frank, de joodse tiener die tijdens de Tweede Wereldoorlog een dagboek schreef.

Het besluit wordt volgende week officieel genomen op de gemeenteraad van Brussel. "Het idee gaat terug tot 2005, toen het college besloot om de openbare ruimte te vervrouwelijken, in het bijzonder de groene ruimte", legt schepen voor Groene Ruimten Zoubida Jellab (Ecolo) uit aan RTBF.

Vier beroemde vrouwen werden destijds uitgekozen: Marguerite Yourcenar voor het Egmont Park, Marguerite Duras voor de Pantsertroepensquare en Simone de Beauvoir voor het Fontainas Park. Nu krijgt Anne Frank ook een plekje.

"In eerste instantie wilden we praten over het Anne Frank Park. Uiteindelijk zijn we, gezien de aanwezige biodiversiteit, overeengekomen om te praten over een bos, in plaats van een park", legt de Stad Brussel uit. Het stadsbestuur laat nog weten dat noch speeltuigen noch picknicktafels daar zullen verrijzen, meldt RTBF.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?