Zomerbars in Brusselse parken gaan weer open

Abdij_Ter_Kameren
© Facebook Guinguette van de Abdij van Ter Kameren
| De zomerbar bij de Abdij Ter Kameren.
© Facebook Guinguette van de Abdij van Ter Kameren
| De zomerbar bij de Abdij Ter Kameren.

Dit weekend zijn de eerste zomerbars of ‘guinguettes’ terug opengegaan. Deze week alleen om af te halen, vanaf komende zaterdag zijn gasten ook welkom op het terras.

Sinds 2017 installeert Leefmilieu Brussel tijdelijke zomerbars in parken. Afgelopen zaterdag zijn de eersten opengegaan aan het Koning Boudewijnpark en het Park van Laken. Naast verschillende dranken beschikken de zomerbars ook over een kleine keuken, met onder andere hamburgers, wraps en salades. Vanwege de maatregelen is het tot en met zaterdag alleen mogelijk om af te halen. Als de terrassen zaterdag open mogen, is het ook mogelijk om ter plaatse iets te drinken of eten.

Ook de andere zomerbars zullen de komende weken openen. Op 6 mei in het Dudenpark, op 8 mei in het Jubelpark en Georges Henripark, op 14 mei bij het Rood Klooster, en op 4 juni verwelkomt de zomerbar bij de Abdij ter Kameren gasten.

Naast de zomerbars van Leefmilieu Brussel zijn er ook nog enkele andere kiosken te vinden in Brussel. Zo zijn de kiosken in het Warandepark en Terkamerenbos het hele jaar open. De zomerbar in het Park van Vorst blijft dit jaar gesloten vanwege werkzaamheden in het park. Zij verhuizen naar Circle Park in Anderlecht, en gaan open op 4 juni.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?