Zicht vanuit het atomium op de heizelvlakte en het Koning Boudewijnstadion: hier moet het NEO-project verrijzen

| Zicht vanuit het Atomium op de Heizelvlakte en het Koning Boudewijnstadion: hier moet het NEO-project verrijzen.

Bouw sportpark op Heizelvlakte start in 2024

JP
© BRUZZ
03/10/2023

Minister-president Rudi Vervoort (PS) heeft aangekondigd dat de Vlaamse vergunning voor het sportpark op de Heizelvlakte is verleend. Hierdoor heeft het sportpark nu alle vereiste vergunningen in handen. De bouwwerkzaamheden worden naar verwachting in 2024 opgestart, zo blijkt tijdens de commissie Territoriale Ontwikkeling op dinsdag.

Het sportpark krijgt onder meer een kunstgrasveld voor rugby en voetbal, een hockeyveld, een tribune met 2.500 zitplaatsen, een atletiekbaan en een modern clubhuis. Daarover bericht La Capitale en het kabinet-Vervoort bevestigt de informatie aan BRUZZ.

Het Gewest betaalde al een totaalbedrag van 167,5 miljoen euro voor de herontwikkeling van het Heizelplateau, dat het gewest met een tempo van 8,375 miljoen per jaar terug zal betalen over een periode van twintig jaar. Er is op dit moment al 67 miljoen euro betaald.

Vervoort herinnert eraan dat er investeringen zijn gedaan in het kader van het Neo-project, zoals de uitbreiding van het Verregatpark of de bouw van de verbindingsweg op Brussels grondgebied.

Vervoort voegt eraan toe dat "andere openbare investeringsoperaties voor de herontwikkeling van het Heizelplateau in de komende jaren kunnen worden uitgevoerd." Op de lange termijn moet Neo naast sportgelegenheid ook veel werkgelegenheid creëren, huisvesting - waaronder 15 procent sociale woningen - en economische activiteiten van winkels tot cinema.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni