Bouw spottersplatforms Brussels Airport van start

© Didier Lebrun / Photonews

Nieuws voor vliegtuigspotters: volgende week start de bouw van twee spottersplatforms rond Brussels Airport. Ze zouden in de loop van april klaar moeten zijn. Dat meldt de luchthavenuitbater vrijdag.

Een uitkijkplaats komt langs baan 25L/07R in Steenokkerzeel (nabij het transitcentrum Caricole). In de buurt ervan worden ook extra parkeerplaatsen gecreëerd. Het andere platform zal worden ingericht aan het speelbos ('Vliegbos') in Zaventem met zicht op baan 01/19, de dwarsbaan van de luchthaven.

De bouw van de twee spottersplatforms werd begin vorig jaar aangekondigd en eind oktober werd de omgevingsvergunning toegekend. Volgende week starten Brussels Airport Company, de onderneming Wegebo en architecten Delobelle met de bouw zelf.

"Hoe snel de werkzaamheden zullen vorderen, is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar we verwachten de spottersplatforms in de loop van april in gebruik te nemen", aldus Brussels Airport.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?