Brand Ambiorixsquare: 'Afrekening door Siciliaanse maffia'

© Reine Nkiambote
| Brandweer in actie (archiefbeeld).

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag brand gesticht aan een flatgebouw in de Filips de Goedestraat in Brussel. Bij die brand vielen geen gewonden maar dat mag een wonder heten, aldus de brandweer. Volgens een bewoner is de brand aangestoken door "gangsters van de Siciliaanse maffia".

Het vuur werd rond 05.30 uur opgemerkt. Onbekenden hadden vuilnis dat voor het flatgebouw op straat stond, in brand gestoken. De Brusselse politie was snel ter plaatse en kon de bewoners van de benedenverdieping, een moeder met haar twee kinderen van 2 en 6 jaar, in veiligheid brengen terwijl de brandweer ter plaatse snelde.

Het vuur was uiteindelijk snel gedoofd maar de vlammen hadden wel het houtwerk van de ramen beschadigd. Eén ruit was door de hitte ook gesneuveld. "Dit had veel erger kunnen aflopen', klinkt het bij de brandweer.

Afrekening Siciliaanse maffia

Volgens de vader van Roemeense origine, die op het moment van de feiten in Madrid was, gaat het om een afrekening door de Siciliaanse maffia. Twee van zijn voormalige partners zouden hem twee dagen eerder met de dood bedreigd hebben, schrijft de krant La Capitale. De afrekening zou te maken hebben met een mislukt immoproject in Sicilië.

De politie opent een onderzoek. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?