| De Europese School in Laken kreeg brandstichters over de vloer.

Dubbele brandstichting in Europese school in Laken

TD
© Belga
20/03/2019
Updated: 21/03/2019 06.49u

Onbekenden hebben dinsdagmiddag brand gesticht in de Europese school in Laken. Bij de brand raakte één personeelslid van de school gewond. De man werd met een rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. Afgelopen nacht werd er brand gesticht in een flatgebouw in de Filips de Goedestraat in Brussel.

Het vuur in de school in de Sint-Annadreef werd omstreeks 14.00 opgemerkt. Onbekenden hadden brand gesticht in een vuilnisbak in de toiletten op de eerste verdieping en het vuur had zich verspreid naar de doekjesverdeler die boven de vuilnisbak hing en vervolgens naar de deur en het plafond.

Het schoolgebouw van drie verdiepingen werd geëvacueerd terwijl de brandweer ter plaatse kwam. Die kon de vlammen snel doven, maar nadien moest het hele gebouw wel geventileerd worden, wat enige tijd in beslag nam. Een medewerker van de school die geprobeerd had de vlammen te doven, raakte bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis gebracht worden.

Twee dagen op rij

Woensdagochtend werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een brand in de Europese school, voor de tweede dag op rij. Ook die is aangestoken en opnieuw werd een vuilnisbak in de toiletten in brand gestoken, dit keer op de derde verdieping. De hal liep bij de tweede brand schade op, maar niemand raakte gewond.

De Europese school, waar 25 banen op de helling staan, opent een intern onderzoek. Ook politie en parket bestuderen de brandstichtingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , brandstichting , europese school laken , brandweer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni