De kelderbrand die dinsdagvoormiddag woedde in een bakkerij op de Stalingradlaan, is geblust. Dat meldt de Brusselse brandweer. De brand kende een accidentele oorzaak, al moet nog verder nagegaan worden wat die precies was. De schade beperkt zich voornamelijk tot de kelder en de bakkerij, de appartementen boven de bakkerij hebben geen schade opgelopen.

“Omstreeks 11.10 uur vanochtend werd de brandweer opgeroepen voor een kelderbrand in een gebouw waarin zich op het gelijkvloers een bakkerij bevindt”, zegt woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw. “Er werden reeds drie personen in veiligheid gebracht. De brand is intussen onder controle, het gebouw wordt nu geventileerd”, aldus Derieuw. De drie personen die werden gered uit het gebouw moesten niet worden overgebracht naar het ziekenhuis.

"Het atelier in de kelder is door de brand onbruikbaar en in de bakkerij zelf is er rook- en roetschade. De flats op de verdiepingen boven de bakkerij zijn gevrijwaard gebleven", aldus Derieuw.

De brand kende een accidentele oorzaak, al moet nog verder nagegaan worden wat die precies was.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni