Brand in kraakpand in Anderlecht

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

Vrijdagavond rond 23.45 uur brak er brand uit in een kraakpand op de Bergensesteenweg in Anderlecht, aldus de woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw op zaterdagochtend. Niemand raakte gewond.

Toen ze ter plaatse kwamen, voerde de brandweer een verkenningstocht uit om vast te stellen of er slachtoffers waren, maar het gebouw bleek leeg te zijn.

Omdat de plafonds en vloeren niet stabiel waren, konden de brandweerlieden de brand niet van binnenuit aanpakken en moesten ze naar het dak klimmen om de brand op zolder te blussen, legt Walter Derieuw uit: "Meestal wordt de brand van beide kanten aangevallen, van binnenuit en van buitenaf. Hier was het te gevaarlijk".

De brandweer was er drie uur lang. Het gebouw was geïsoleerd, zonder aangrenzende gebouwen. Dus het vuur heeft zich niet verspreid. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De woordvoerder van de brandweer herinnert eigenaars van leegstaande gebouwen eraan dat ingangen effectief moeten worden afgesloten wanneer het gebouw stabiliteitsproblemen heeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?