| De Laneaustraat in Laken

Brand in Lakense kleuterschool en kinderopvang

© Belga
23/09/2022

In een kleuterschool en kinderopvang in de Brusselse deelgemeente Laken heeft vrijdagochtend een brand gewoed. Daarbij vielen geen gewonden. De materiële schade bleef beperkt, maar het schoolgebouw is minstens deze vrijdag onbruikbaar. De kinderen die niet thuis kunnen blijven, worden opgevangen in een andere school van de stad Brussel. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur in de school in de Laneaustraat brak vrijdagochtend omstreeks 04.45 uur uit in een oude conciërgewoning die gebruikt werd als opslagplaats. In het gebouw was op dat moment niemand aanwezig. Daardoor vielen er geen gewonden.

De brandweer slaagde erin de brand te beperken tot de conciërgewoning. In de klaslokalen en lokalen voor kinderopvang is er dan ook geen brandschade, maar wel flink wat rookschade.

"De gastoevoer naar het schoolgebouw is afgesloten, en de elektriciteit is gedeeltelijk afgesloten", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De school blijft vrijdag dan ook gesloten. Er is opvang voorzien in een andere school van de stad Brussel."

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni