Brusselse brandweer moet twintigtal keer uitrukken voor noodweer

ADD
© BRUZZ
05/09/2022
Updated: 06/09/2022 08.32u

De Brusselse brandweer kreeg vanwege het noodweer gisteren heel wat oproepen binnen. De brandweer moest in totaal 24 keer uitrukken: 13 keer voor omgevallen bomen op de openbare weg, viermaal voor ondergelopen, verstopte straten en zeven keer voor diverse voorwerpen die een speelbal waren van de wind, zoals een dakgoot, een rolluik of een balustrade van een balkon.

"Er waren dubbele oproepen voor sommige interventies en voor andere oproepen was de tussenkomst van de brandweer niet meer nodig," zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. Rond 20.30 uur waren er geen interventies meer op de wachtlijst en kwamen er ook geen aanvragen meer binnen.

Deze nacht werden nog eens drie verstopte straten ontstopt, aldus Derieuw. "In feite is alles nog meegevallen. Er zijn bijvoorbeeld geen tunnels ondergelopen, wat we normaal vaak zien bij noodweer."

De gemeentes waar de brandweer moest ingrijpen zijn Brussel-Stad, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Etterbeek, Elsene. Het Westen van Brussel is grotendeels gespaard gebleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni