Brand Sofitel: 49-jarige vrouw op intensieve zorgen

© BRUZZ
| Het Sofitel aan de Gulden Vlieslaan werd geëvacueerd. Een vrouw verkeert in levensgevaar.
Updated: 13-03-2019 - 17:29

Bij de brand in het Sofitel-hotel in Brussel, is één persoon levensgevaarlijk gewond geraakt. Het gaat om een vrouw die geboren is in 1970. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Neder-over-Heembeek, zo meldt het Brusselse parket.

Alle 179 gasten werden geëvacueerd en overgebracht naar The Hotel. Tien personen liepen een rookvergiftiging op. Een van hen is in levensgevaar en kreeg de eerste zorgen toegediend in een gespecialiseerde ziekenhuis in Neder-over-Heembeek.

Intussen werd de 49-jarige vrouw overgebracht naar het ziekenhuis in Leuven. Daar zal ze nog enkele dagen op intensieve zorgen moeten verblijven. Volgens de artsen zal haar toestand gunstig evolueren.

Ongeval

Over de precieze omstandigheden van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Het parket stelde een branddeskundige aan en het gerechtelijk labo van de federale politie werd ter plaatse gestuurd. Volgens de eerste vaststellingen ontstond de brand in accidenteel.

Uit verklaringen van getuigen moet blijken dat de brand ontstond in een externe keuken van het hotel. Via het airconditioningsysteem werd de rook verspreid over het hele hotel. Parket en politie onderzoeken ook of bij de brand alle veiligheidsprocedures gerespecteerd zijn.

Alternatieve accomodatie

Het hotel mag woensdagavond zijn deuren opnieuw openen, maar de hotelgasten zullen toch nog elders overnachten. "Om het comfort van onze gasten te waarborgen", laat Sofitel weten. "Het management blijft in contact met de gasten en rekent erop om het hotel donderdag terug te kunnen openen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?