179 hotelgasten geëvacueerd na brand in Sofitel

© BVR/ BRUZZ
| Een hotelgast mag terug het Sofitel binnen.
Updated: 13-03-2019 - 07:21

Het Sofitel-hotel op de Gulden-Vlieslaan in Brussel is dinsdagnacht ontruimd vanwege een brand die voor heel wat rookontwikkeling heeft gezorgd. In totaal zijn 179 klanten geëvacueerd. Eén persoon raakte zwaar bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Dat zegt Walter Derieuw, de woordvoerder van de Brusselse brandweer.

De melding van de brand liep rond 3.20 uur binnen bij de hulpdiensten. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stelde ze onmiddellijk grote rookontwikkeling vast. Twee personen moesten geëvacueerd worden met een luchtladder. De brand bleek ontstaan in de keuken van het hotel op eerste verdieping. Door de nabijheid van een trappenhal had de rook zich snel in het hotel verspreid, zegt Derieuw.

De brandweer ontruimde het hele gebouw. 179 klanten van het Sofitel werden overgebracht naar The Hotel, dat zich aan de overkant bevindt van de Gulden-Vlieslaan. Eén klant werd bewusteloos aangetroffen in zijn kamer. Hij bleek zwaar bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Enkele andere personen met lichtere verschijnselen van rookintoxicatie werden ter plaatse verzorgd.

Zware rookschade

"De brand is onder controle," zegt Derieuw. "De brandweer meet op dit moment de toxiciteit in het gebouw, zodat de klanten mogelijk hun persoonlijke spullen kunnen gaan halen." Volgens Derieuw is er aanzienlijke rook- en waterschade, en zullen de klanten daarom niet op hun hotelkamer kunnen blijven.

De Gulden-Vlieslaan is even afgesloten geweest voor het verkeer tussen het Louizaplein en de Naamsepoort in de richting van de basiliek. De Brusselse brandweer kwam ter plaatse met vier autopompen, twee autoladders, twee MUG-teams en vier ziekenwagens. Er moest geen rampenplan afgekondigd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?